A 2022-es év színe: a Very Peri

A 2022-es év színe: a Very Peri

Nem telt el úgy év, hogy ne számoltunk volna be nektek arról, hogy a Pantone Színintézet melyik árnyalatot választotta meg az év színének. Ez idén sincs másképp, egy valami azonban különbözik: eddig mindig meglévő színekből választottak, a 17-3938 Very Peri-t azonban külön erre az alkalomra kreálták.

“Nagyon fontos volt számunkra, hogy új színt dolgozzunk ki, mert egészen új elképzelésünk van a világról” – nyilatkozta Leatrice Eiseman, az ügyvezető igazgató.

“Szó szerint ez a legboldogabb és legmelegebb az összes kék árnyalat közül. A benne fellelhető vörös felhang miatt az újdonság érzését erősíti, és ez az, amit jelenleg keresünk. A világjárvány nagy mértékben befolyásolta az életünket és a munkánkat – olyan akadályokat állított fel, amelyek arra kényszerítették az embereket, hogy újfajta ötletekkel rukkoljanak elő. […]

A kíváncsiság az, ami segít az embereknek átvészelni ezeket a nehéz időket. Amit mi bátor kreativitásnak neveznénk.” – folytatta.

Az éppen aktuális év színe többféle iparágra is nagy hatással van, a divattól a lakberendezésen át egészen a szépségiparig. Megjelent például egy frizurakollekció is, amelyet ez kékeslila szín ihletett és Andrew Smith fodrász álmodta meg, de beszéljenek helyettünk inkább a képek:

Nektek hogy tetszik ez az árnyalat? Bevállalnátok magatokon valamilyen formában? Nekünk valóban egy kellemes, meleg szín, jó választás, persze nem feltétlen a hajra kenve, inkább dobozon nyomtatva…

Forrás: CNN

További bejegyzéseink

Page translation/Oldal fordítása