Különleges streetfood-ok

Különleges streetfood-ok

2018-ban már írtunk egy bejegyzést a Baján található streetfood éttermekről, azóta viszont rengeteg minden változott, így ismét elővettük a témát. Az elmúlt években sorra nyíltak a gyorséttermek, számos helyen fedezhetünk fel városunkban foodtruck-okat is. Egy dolog viszont nem változott az étkezdék világában sem: a kitűnni vágyás, a folyamatos újítás. Így van ezzel az alábbi 4 gyorsétterem is.

Karámgourmet

Food Truck: 6500 Baja, Szabadság út 69.
Halászpart: 6500 Baja, Halászpart 4.

A Karám a kezdetekben foodtruck-ként üzemelt csak, majd nemrég megnyitották emellett a halászparti üzletüket, ahol az 5-féle hamburgeren túl grillkolbász is van az étlapon kovászos bucival, valamint az éppen aktuális steak és BBQ kínálat közül is válogathatnak, akik betérnek. A vegetáriánusoknak is készültek egy ínycsiklandó megoldással: a vega burgerbe friss saláta, házi szósz, sült camembert sajt, olvasztott cheddar sajt és áfonyalekvár kerül.
A Szabadság utcában keddtől szombatig 11 és 19 óra között, a Halászparton pedig keddtől vasárnapig 11 és 20 óra között találjátok meg őket.

Hús-Megálló 2 – Csíki söröző

6500 Baja, Tóth Kálmán tér 5.

A Hús-Megálló csapata az elmúlt időszakban több újítást vezetett be, először is felvette a „Csíki Söröző” nevet, ezzel együtt a Tiltott Sörfőzde szinte teljes palettáját is az étlapjára tűzte. Kínálatukban megtalálhatóak a hagyományos székely ízek, a magyar konyha remekei, valamint klasszikus hamburgerek.
Nem rég pedig egy, a környéken egyedülálló kihívást hirdettek: aki 20 perc belül elfogyasztja a Chili Baja Burger-t, ami 2 db 200 grammos borjúhús pogácsát és 3-féle különböző erősségű csípős szószt tartalmaz, mellé pedig egy adag tüzes sült burgonyát, az felkerül a dicsőségfalra és kap egy emlékpólót is.

Kenyeres Birtok Legelő

6500 Baja, Március 15. stny. 4.
6500 Baja, Bajcsy-Zsilinszky u. 54/45.

A magyar szürke szarvasmarha igazi hungarikumnak számít, amely az Alföld világszerte ismert jellegzetességei közé tartozik. Éppen nem messze tőlünk, a Kenyeres Birtokon is tenyésztik ezt az őshonos háziállatot.
Városunkban található az ország egyetlen szürkemarha húst kínáló food truck-ja, ráadásul két helyen is: egy a Bajcsy-Zsilinszky úti mintabolt mellett, egy pedig a Petőfi-szigeten nem sokkal a híd után.
A kínálatukban szürkemarha burgerek; kemencés, tépett húsos szürkemarha szendvicsek; házi kiflibe “csomagolt” grillkolbászok és házi rétesek közül válogathatunk.

Wurstli Grill

6500 Baja, Bajcsy-Zsilinszky u. – a Lidl-vel szemben

A húsimádók nagy kedvence lehet a Wurstli, ahol a klasszikus sült kolbászon túl bajor grillkolbász is szerepel az étlapon, valamint nem kevesebb, mint 12-féle hamburger.
A nyitvatartásuk sajnos csak egy napra korlátozódik: szombatonként 9 és 19 óra között találjátok meg őket a Lidl áruházzal szemben, azonban a hamarosan megrendezésre kerülő mohácsi busójáráson is elcsíphetitek őket.

Amennyiben erre jártok és megéheztek, bátran tegyetek egy próbát bármelyikükkel, megéri. Ha pedig hosszabb időt töltenétek Baján, böngésszétek át HA BAJÁN JÁRSZ rovatunkat ötletekért, sok mindenről írtunk már a különböző természeti látványosságoktól kezdve a kulturális programokig.

További bejegyzéseink

Ti kérdeztétek: színes nyomtatás, PostaPont, egyedi doboz 2 hét alatt?

Rég jelentkeztünk hasonló témájú bejegyzéssel, azonban rendszeresen felmerülnek újabb és újabb aktuális kérdések, így most [...]

Térkitöltés háztartásban IS könnyen lebomló anyaggal

Biológiailag lebomló térkitöltő habunk 500 literes kiszerelésben elérhető állandó készletünkről. Pár hónappal ezelőtt új formában [...]

Save the Date: őszi akciós dátumok

Az őszi időszak számos akciós dátumot, marketing kommunikációs lehetőséget tartogat, amelyeket érdemes észben tartanotok és [...]

2023. évi ünnepi szezon újdonságai

Ismét elérkeztünk az év legpörgősebb részéhez, ami a novemberi akciók és a karácsony közeledte végett [...]

Mennyi idő alatt bomlanak le a csomagolóanyagok?

A különböző csomagolóanyagok lebomlási ideje jelentősen eltérhet egymástól, és függ a környezeti körülményektől, például a [...]

Könyvajánló: Zero waste

Egy olyan témában ajánlunk most nektek könyveket, ami nemcsak környezetünk, hanem a saját életünk, jövőnk [...]

Mire jó a szálerősített papír ragasztószalag?

A szálerősített papír ragasztószalag egy erős és sokoldalú termék, amely számos feladathoz és felhasználási területhez [...]

Page translation/Oldal fordítása