Tanuljunk a díjazottaktól – WorldStar válogatás 2020

Tanuljunk a díjazottaktól - WorldStar válogatás 2020

A csomagolóiparban a World Packaging Organisation (WPO) által kihirdetett WorldStar díj kimagasló, világszínvonalú elismerés. A díj célja, hogy értékelje az iparágban elért innovációkat, a jövő csomagolási megoldásait, amelyekből mások később tanulhatnak, ötletet meríthetnek.

A díjazottak több kategóriában indulnak, ha kíváncsiak vagytok a kategóriák teljes listájára, ezen az oldalon tudjátok megtekinteni őket. Mi most hármat emelnénk ki mélyebben.


TRANZIT, AZAZ SZÁLLÍTÓI CSOMAGOLÁSOK

A Touch Box felépítése azon alapul, hogy a megrendelő 3-féle termékéhez 3 különböző betétlap készült. Ezáltal jelentősen lecsökkent a csomagolási idő, és az eddigi 36 órás vállalás helyett már 24 órán belül szállítani tudják a termékeiket.

TOUCH BOX


A Paletten-Service Hamburg német cég által kifejlesztett könnyű raklap innovatív és fenntartható. A raklap HDF lapból és furnér lemezből készül és bár csupán 5,5 kg, de 900 kg-os terhelést is elbír.

KÖNNYŰ RAKLAPFENNTARTHATÓSÁG

Az első helyezést a Lewis Road Dairy-nek készített, 100%-ban újrahasznosított polietilén-tereftalát (rPET) tejesüveg-palettája nyerte.
Az átállással 340 tonna szűz műanyagot és évi 273,6 CO2-kibocsátást takarítanak meg.

Ausztrália legnagyobb élelmiszer-kiskereskedője, a Woolworths lecserélte a péktermékeik korábbi műanyag tálcáit fehérítetlen bambuszból (40%) és fehérítetlen cukornádból (60%) származó csomagolásra, amivel 500 tonnával csökkentették a műanyag-használatukat.

A Bag-2-Paper a JASA forradalmi csomagológépének elnevezése, amely egy régi technikát innovációvá változtatott. Műanyag fólia helyett papír csomagolást használnak, ami teljes mértékben újrahasznosítható.


ELNÖKI DÍJ

1. helyezett
A Vappro VBCI 826 Soluplast egy olyan korróziógátló sztreccsfólia, amely vízben biológiailag lebomlik és nem mérgező.

Ezek a Nespresso kávéfőzőkkel kompatibilis kávékapszulák 100%-ban komposztálhatóak 12 és 20 hét közötti idő alatt.

A Plantic által kifejlesztett Skin Pack csomagolás rPet-ből és Plantic növényi alapanyagokból készül, amiben az rPet ausztráliai újrahasznosított hulladékból áll.

A Coca-Cola-nak készültek ezek az újratölthető palackok a márkától megszokott formavilágban. Az technológia, amivel előállítják, több ciklust tesz lehetővé, csak újra kell címkézni a palackot.

Idő közben pedig már megjelentek a 2021-es év díjazottjai is, közel 20 kategóriában, összesen 194 győztessel. Érdemes közte szemezgetni, gyorsan lehet szűrni éves lebontásra, kategóriákra, de még országokra is. ÉRDEKEL? ITT azonnal eléred a listát rendszerezve. Kellemes időtöltést annak, akit érdekel a téma.

Forrás: WorldStar.org

További bejegyzéseink

Ti kérdeztétek: színes nyomtatás, PostaPont, egyedi doboz 2 hét alatt?

Rég jelentkeztünk hasonló témájú bejegyzéssel, azonban rendszeresen felmerülnek újabb és újabb aktuális kérdések, így most [...]

Térkitöltés háztartásban IS könnyen lebomló anyaggal

Biológiailag lebomló térkitöltő habunk 500 literes kiszerelésben elérhető állandó készletünkről. Pár hónappal ezelőtt új formában [...]

Save the Date: őszi akciós dátumok

Az őszi időszak számos akciós dátumot, marketing kommunikációs lehetőséget tartogat, amelyeket érdemes észben tartanotok és [...]

2023. évi ünnepi szezon újdonságai

Ismét elérkeztünk az év legpörgősebb részéhez, ami a novemberi akciók és a karácsony közeledte végett [...]

Mennyi idő alatt bomlanak le a csomagolóanyagok?

A különböző csomagolóanyagok lebomlási ideje jelentősen eltérhet egymástól, és függ a környezeti körülményektől, például a [...]

Könyvajánló: Zero waste

Egy olyan témában ajánlunk most nektek könyveket, ami nemcsak környezetünk, hanem a saját életünk, jövőnk [...]

Mire jó a szálerősített papír ragasztószalag?

A szálerősített papír ragasztószalag egy erős és sokoldalú termék, amely számos feladathoz és felhasználási területhez [...]

Page translation/Oldal fordítása