A termékfotózás iskolája

termékfotózás, ajánló, könyv, termékfotózás iskolája

Alkoss, fotózz, gazdagodj!

A termékfotó olyasmi, amin könnyen állhat vagy bukhat a webáruház sikeressége. Ezért ha profival készítteted azokat, akkor is érdemes némi ez irányú tudással rendelkezned, ha pedig magad szeretnéd elkészíteni a fotókat, akkor végképp! Heidi Adnum könyve ebben nyújts segítséget.

“Teszteltük”, érdemes beszerezni.

Nem csak webáruház-tulajdonosoknak ajánljuk az elolvasását – a kézművesek, bloggerek egyaránt hasznos információkkal gazdagodhatnak, melyeket felhasználhatnak a jövőben a termékfotózáshoz. Már az első oldalakon kiderül például, hogy:

Milyen a jó tárgyfotó?

  • Kellően megvilágított környezetben, főleg természetes fényben készül.
  • Éles, és a tárgy egy pontjára fókuszál.
  • Egyszerű beállítás, zavaró vagy figyelemelterelő tényezők nélkül.
  • Felkelti a vásárlók érdeklődését, megmutat minden fontos részletet.

A könyv 3 nagyobb fejezetre lett osztva:

I. HOGYAN KEZDJÜNK NEKI?
Az első fejezetben a fényképezőgépek felépítését, működését ismerhetjük meg. Megtanulhatjuk hogyan fejezzük ki a mondanivalónkat, valamint hogy miképp készíthetünk saját kezűleg fotókellékeket, például fénysátort vagy folytonos hátteret.

II. FOTÓZÁSI ALAPISMERETEK
Iparágakra lebontva olvashatunk ötleteket a tervezéshez és beállításhoz, a kompozícióhoz, ezen kívül a gyakoribb kérdésekre is választ kaphatunk. Külön alfejezeteket szentel az író a…

… ruháknak, textileknek,
… táskáknak, tárcáknak, kiegészítőknek,
… kötött, horgolt, hímzett kézimunkáknak,
… ékszereknek,
… babáknak, játékoknak,
… kerámiáknak,
… képeknek, műalkotásoknak,
… könyveknek, magazinoknak, papírholmiknak,
… lakáskiegészítőknek és dísztárgyaknak.

III. UTÓMUNKÁLATOK ÉS A KÉPEK FELHASZNÁLÁSA
Az utolsó fejezetben pedig a képszerkesztési alapismereteket sajátíthatjuk el, és tippeket találhatunk a képek tárolására. Nem mellékesen pedig az utolsó pontban néhány üzleti tanáccsal lát el bennünket a szerző.

A kiadó sajnos már nem forgalmazza a könyvet, de találtunk egy webáruházat, ahol meg tudjátok vásárolni A termékfotózás iskoláját, ha felkeltette az érdeklődéseteket. Előző könyvajánlókban marketinghez kapcsolódó olvasmányokról írtunk, tekintsétek meg azt is!

Page translation/Oldal fordítása