Óceáni hulladékból cipő vagy fürdőruha? Az Adidas megcsinálta!

Adidas, Parley, óceáni hulladék, cipő, ultraboost

Az összes termék alapanyaga újrahasznosított műanyag lehet

Találtunk egy érdekes hírt környezetvédelem témában, és úgy gondoltuk megosztjuk veletek, hátha számotokra is olyan inspiráló lesz majd, mint számunkra.

Az Adidas együttműködésre lépett a Parley For The Oceans szervezettel, aki az óceánok védelméért küzd. Ebből a kollaborációból született meg a Parley x Adidas UltraBOOST Uncaged névre keresztelt cipő, amelynek a felső része 95 százalékban óceáni hulladékból készült.

A szokásos műanyag hulladékon kívül felhasználtak hozzá például orvvadászhajó által hátrahagyott hálókat is, a maradék 5 százalék pedig újrahasznosított poliészter. A modell tömeggyártása nemrég kezdődött meg – a kék-fehér színekben pompázó cipő limitált kiadásként lesz elérhető, 7.000 pár talál majd gazdára.

Ezzel a kezdeményezéssel szeretné felhívni az Adidas és a Parley közösen az emberek figyelmét arra, hogy mennyi műanyag és egyéb hulladék szennyezi óceánjainkat és nagyobb vizeinken, komoly veszélybe sodorva ezzel az élővilágot. Az Adidas távlati célja, hogy az összes termékükből kivonják a szűz műanyagot és újrahasznosított anyagokkal helyettesítsék.

Adidas, Parley, óceáni hulladék, cipő, ultraboost
Adidas, Parley, óceáni hulladék, fürdőruha

Az óceáni hulladékból készült cipő mellett újrahasznosított fürdőruhákat gyártanak, illetve a Real Madrid és a Bayern Munchen futballcsapatok mezeit is lecserélik majd hasonló összetételű anyagokra, a rájuk kerülő logók pedig környezetbarát, vízbázisú technológiával kerülnek nyomtatásra.

Bízunk benne, hogy minél több emberhez eljut az üzenet, és jobban odafigyelünk majd a környezettudatosságra és az újrahasznosítás fontosságára. Szeretnéd tudni, hogyan csökkentheted a műanyag csomagolás mennyiségét?

Forrás: Urban Player

Page translation/Oldal fordítása