Mi legyen a program? 3. rész: HA EGYEDÜLLÉTRE VÁGYUNK

program, egyedül

Mert egyedül is jól érezhetjük magunkat

Elérkeztünk a harmadik és egyben utolsó részéhez a programajánló bejegyzéssorozatunknak. Mindegyikünk életében előfordulnak olyan napok, hogy nem vágyunk társaságra, vagy esetleg vágynánk, de mindenki elfoglalt… azonban ilyenkor sem kell feltétlen belesüppedni a kanapéba a TV előtt, egyedül is szervezhetünk programot – magunkkal.

  • A kellemes őszi, átmeneti időjárás tökéletes egy kis TERMÉSZETJÁRÁSRA. A bajaiaknak szinte karnyújtásnyira van a Petőfi-sziget, majd azon túl a Pandúr-sziget, de a környékbelieknek sem kell messzire menniük, hiszen Szekszárd és Baja között 180 km²-en húzódik a Gemenc. A túra után érdemes meglátogatni a pörbölyi Ökoturisztikai Központot is, ahol izgalmas kiállítás vár bennünket GEMENC KINCSEI – ÉLET AZ ÁRTÉRI ERDŐBEN címmel.
  • A csillagnézés önmagában is egy kellemes program, de ha némi tudással is szeretnél gyarapodni a világegyetemről, ajánljuk figyelmedbe a Bajai Csillagvizsgálót, ahol havonta egyszer az érdeklődők megtekinthetik az égbolt aktuális szenzációit. A következő TÁVCSÖVES ESTE október 19-én kerül megrendezésre.
  • Ha teheted, az ebédszünetedet ezúttal ne a munkahelyeden töltsd a négy fal között, hanem MOZDULJ KI EGY KICSIT. Ülj be valahova enni, vagy ha vinni szoktad magaddal az ebédet, edd meg például a közeli parkban. A munka is könnyebben megy majd utána.
  • Nézz rá a térképre, válassz ki egy környékbeli települést, ahol még nem jártál és INDULJ FELFEDEZŐÚTRA! Ez lehet több napos, de akár csak egy délutáni program is. Minden faluban, városban van valami nevezetesség, valami különleges, amiért érdemes odalátogatni.
  • PRÓBÁLJ KI VALAMI ÚJAT! Menj el egy délután fotózni, fuss egy kört a futópályán, tekints meg egy kiállítást vagy látogass el egy táncházba. Lehet hogy valamelyik annyira megtetszik, hogy új hobbit találhatsz magadnak. Az októberi bajai programokból ITT szemezgethetsz.

Az előző két bejegyzésben is sok érdekes ötletet adtunk, ezekről itt olvashattok:


Kép forrása:
Unsplash

Korábbi bejegyzéseink

Page translation/Oldal fordítása