Így kommunikálj a hírlevél feliratkozóiddal

Egy webáruház, egy márka sikerének kulcsa egyértelműen a már meglévő vásárlóknak a megtartásában rejlik, ehhez pedig elengedhetetlen az, hogy rendszeresen kommunikáljunk feléjük, fenntartsuk az érdeklődésüket. Írásunkban a saját tapasztalataink alapján osztjuk meg veletek, hogy szerintünk miként érdemes hírlevelet küldeni.

1) Milyen legyen a megjelenés?

Gondoljátok át, hogy egy-egy hírlevélnek mi legyen a témája, és mit szeretnének azon belül kommunikálni az olvasók felé, majd ezt a lehető legrövidebb módon fogalmazzátok meg. A túl sok szöveg riasztó lehet, így ha esetleg kifejtést igényel a téma, semmiképp se a hírlevélben tegyétek, hanem helyezzetek el egy linket, ami a honlapotokon belül egy külön oldalra vezet.

A tartalom tekintetében szerintünk ezeket érdemes szerepeltetni, és ennél több információ nem is nagyon szükséges egy hírlevélbe:

 • logó,
 • navigáció néhány fontosabb menüponttal,
 • figyelemfelhívó szöveg,
 • 1, maximum 2 kép (akár mozgókép),
 • rövidebb leírás (ha szükséges)
 • oldalra mutató link/gomb,
 • közösségi média ikonok,
 • leiratkozás link.

2) Mikor és milyen gyakran?

Ha már van egy jól felépített hírleveletek, az fél siker, de az is nagyon fontos, hogy a címzettek a kiküldés után észrevegyék, megnyissák, ne adj’ Isten még kattintsanak is, ehhez pedig meg kell találnotok a megfelelő időt a kiküldésre.

A hétvégét és a hétfői napot mi kizárnánk, mert az előbbinél már nem, az utóbbinál pedig még nem érdekli az embereket a hírlevél olvasás, így könnyen a kukában landolhat a levelünk.
Marketing szakemberek szerint a két “kedvenc nap” a héten a kedd és a csütörtök, esetleg még a szerda, napszak tekintetében pedig a reggeli, délelőtti órákban van a legnagyobb esély arra, hogy célba érjen a hírlevél.

Az optimális gyakoriság függhet a célközönségtől és a tevékenységtől is, de érdemes a “kevesebb több”-elvet tartani, a mennyiség helyett a minőségre fókuszáljatok, és legyen rendszer a hírlevél küldésetekben.

3) Mi legyen a téma?

Mielőtt kialakítotok egy stratégiát a tartalomra vonatkozóan, érdemes első körben átgondolnotok, hogy kikből áll a célközönségetek, mi jellemzi őket, és mi az, amivel felkelthetitek, illetve fent tarthatjátok az érdeklődésüket.

Néhány témaötlet, amelyeket hasznosíthattok:

 • új termékek bemutatása,
 • limitált ideig tartó promóciók,
 • feliratkozóknak szóló kedvezmények,
 • szezonális akciók, pl. Black Friday, tavaszi kiárusítás, stb.
 • friss blogbejegyzések,
 • hasznos információk, tartalmak,
 • betekintés a márka, cég életébe.

Nagy segítség lehet, ha készítetek egy úgynevezett e-mail tartalom naptárat, amelyben néhány héttel előre megtervezitek, hogy az adott napokon miről szeretnétek hírlevelet küldeni. Ezáltal rendszeresen, jól átgondolt témákat közölhettek, ami biztosan növelni fogja a konverziók arányát.

További bejegyzéseink

Ti kérdeztétek: színes nyomtatás, PostaPont, egyedi doboz 2 hét alatt?

Rég jelentkeztünk hasonló témájú bejegyzéssel, azonban rendszeresen felmerülnek újabb és újabb aktuális kérdések, így most [...]

Térkitöltés háztartásban IS könnyen lebomló anyaggal

Biológiailag lebomló térkitöltő habunk 500 literes kiszerelésben elérhető állandó készletünkről. Pár hónappal ezelőtt új formában [...]

Save the Date: őszi akciós dátumok

Az őszi időszak számos akciós dátumot, marketing kommunikációs lehetőséget tartogat, amelyeket érdemes észben tartanotok és [...]

2023. évi ünnepi szezon újdonságai

Ismét elérkeztünk az év legpörgősebb részéhez, ami a novemberi akciók és a karácsony közeledte végett [...]

Mennyi idő alatt bomlanak le a csomagolóanyagok?

A különböző csomagolóanyagok lebomlási ideje jelentősen eltérhet egymástól, és függ a környezeti körülményektől, például a [...]

Könyvajánló: Zero waste

Egy olyan témában ajánlunk most nektek könyveket, ami nemcsak környezetünk, hanem a saját életünk, jövőnk [...]

Mire jó a szálerősített papír ragasztószalag?

A szálerősített papír ragasztószalag egy erős és sokoldalú termék, amely számos feladathoz és felhasználási területhez [...]

Page translation/Oldal fordítása