Milyen információkat kötelező feltüntetnem az ékszerek esetében?

ékszerek, csomagolás, kartondoboz

Kötelező és ajánlott információk ékszereknél

Ha valaki ékszerek gyártásával, kereskedelmével foglalkozik, nem szükséges annyi információt feltüntetnie a terméken, illetve a csomagoláson, mint például a ruházati cikkek vagy a játékok esetében. Azonban erre az iparágra is vonatkoznak kötelező tartalmak.

KÖTELEZŐ: A FÉMJEL

A nemesfémből készült ékszerek – az aranynál 1 gramm, az ezüstnél pedig 2 gramm felett – akkor hozhatóak kereskedelmi forgalomba, ha tartalmazzák a hatályos magyar fémjelet, amiből megállapítható az ékszer nemesfémtartalma, valamint hogy Magyarországon vagy külföldön készült-e. A fémjel mellett továbbá a gyártó névjelzését is szükséges feltüntetni.

Külföldről behozott nemesfém ékszerekre egyaránt érvényes ez a szabály, ebben az esetben úgynevezett behozatali fémjel kerül rájuk. A fémjelezést hazánkban csakis a Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Igazgatóság (NEHITI) végezheti.

AJÁNLOTT: MINDEN MÁS

A további információk nem is annyira kötelezőek, sokkal inkább ajánlottak. A kártyán, amire az ékszer kerül vagy bárhol a csomagoláson érdemes szerepeltetni: a logót, ha van, akkor a márka jelmondatát, és a webáruház/weboldal címét. Esetleg rákerülhet még a származási hely, illetve információk a termékről, például hogy milyen anyagokat használtál az elkészítéséhez.

Fontos, hogy a csomagolásnak olyan designt válassz, ami passzol az ékszer stílusához. Márkaépítő jellegű lehet, ha mellékelsz a rendeléshez köszönőkártyát – ha időd engedi, kézzel írj pár sort, hogy még személyesebbé tedd az élményt -, vagy kupont, ami kedvezményt biztosít a következő vásárlás alkalmával.

Ez azonban csupán ízelítő tippjeink közül. Ha kíváncsi vagy, hogyan lehet újabb vásárlásra ösztönözni megrendelőidet, olvasd el alábbi bejegyzésünket.

A kép forrása: Danielle N The City

Page translation/Oldal fordítása